Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi

de Merisor in Pui, 26 Feb 2015 | 11177 vizualizari

 

Am vrut sa fac initial o ciulama, dar n-am avut toate ingredientele necesare, asa ca am facut rapid aceasta mancarica, pe care tot rapid am mancat-o cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • aprox. 0,5 cm radacina de ghimbir
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • maghiran
  • 2 bucati gogosar murat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi:

Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper.

Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele.

Curatam ceapa si o tocam solzisori.

Curatam usturoiul si il presam.

Curatam ghimbirul si il dam pe razatoare.

Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Punem untul cu uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar cand se topeste untul adaugam bucatile de piept de pui si le sotam cateva minute intorcandu-le de pe o parte pe alta.

Adaugam apoi ceapa, iar dupa cateva minute, ciupercile bine scurse si ghimbirul ras.

Asezonam cu sare si condimente, adaugam si foile de dafin, acoperim tigaia si lasam mancarea la foc mediu aproximativ 20 de minute, sau pana cand ciupercile sunt bine patrunse.

Adaugam usturoiul presat si gogosarul taiat julien, amestecam usor cu o spatula si mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul verde.

Este o mancare tare buna, servita cu mamaliguta!

TIPS-URI

1

Gogosarul poate fi inlocuit cu ardei copt si de asemeni se pot adauga rondele de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez